Met laarzen naar winkel

Met laarzen naar winkel

Met laarzen naar winkel

Lokeren - De werkzaamheden in de Doorslaarstraat in Lokeren zorgen voor veel hinder. Normaal zouden ze een half jaar duren, maar het einde is nog lang niet in zicht. Doffe ellende dus voor de vele bewoners, handelaars en de dertig schoolgaande kinderen uit de straat.

De werkzaamheden in de Lokerse Doorslaarstraat hebben de weg herschapen in een modderpoel. Een ideaal parcours voor Sven Nys, maar doffe ellende voor de bewoners. “Heel wat kinderen uit de straat zijn al in de putten gevallen”, weet Genevieve Schepens van pralinewinkel Edelweis. “Vorige week werd de buis van de waterleiding geraakt, in geen tijd was onze tuin een openluchtzwembad. Die arbeiders moesten met hun blote handen in de modder ploeteren om het lek te zoeken. Een onwaarschijnlijk tafereel was dat. Achteraf ben ik ze pralines gaan brengen”.

Genevieve Schepens verkoopt artisanale pralines, maar door de werkzaamheden raken de klanten erg moeizaam tot bij haar. “Ik heb daar wakker van gelegen. Gelukkig hebben we heel trouwe klanten, die ondanks de putten en plassen toch om hun doosje pralines komen. Kwaliteit primeert voor deze mensen. Zo is er een mevrouw uit Wemmel die elke zaterdag komt, daar trek ik me aan op. We verkopen nu ook meer via internet en thuislevering. Het doopsuiker breng ik met de jeep naar de kliniek.”

Flyer

“Als zelfstandige kun je niet bij de pakken blijven zitten, je moet wel zoeken naar oplossingen. Dat er werkzaamheden nodig zijn, begrijpen we volledig, maar waarom moet het altijd zo lang duren”, reageert Marc Van Cauteren van bloemenzaak Aera Floribus. Net als Schepens bestuurslid van Unizo. De Doorslaarstraat is een belangrijke toegangsweg naar het dorp en dus lijden ook de zelfstandigen daar onder de werkzaamheden.

Met de komst van Sinterklaas zet Genevieve Schepens een promotieactie op touw. “Ik heb een ruime keuze aan ambachtelijk bereide chocolade figuren die ik presenteer op een flyer. Vooraf heb ik van de aannemer bevestiging gekregen dat de winkel bereikbaar zal zijn en ik heb dat dus ook op de flyer laten vermelden. Maar diepe plassen over de hele breedte van de straat is niet wat ik onder bereikbaar versta. Misschien kan de sint met de boot tot hier komen”, lacht Schepens.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio