Uitgangsbuurt krijgt meer camera’s

In Sint-Niklaas komen er meer camera’s in de uitgangsbuurt. De criminaliteit en de overlast zijn dit jaar niet toegenomen, maar de stad wil sneller en beter kunnen inspelen op incidenten.

In vergelijking met 2007 is het aantal feiten van criminaliteit en overlast in de Sint-Niklase uitgangsbuurt dit jaar bijna gelijk gebleven. Toch gaat de stad investeren in meer camera’s om bij incidenten korter op de bal te spelen.

Er komt een beweegbare camera op het Sint-Nicolaasplein die drie straten in de gaten kan houden. Nadien komt er ook op de Houtbriel nog een camera. Daar waren de jongste maanden geregeld vechtpartijen, tot zelfs een schietincident. Door de komst van een aantal nacht- en jongerencafés trekt dat plein de jongste twee jaar een heel ander publiek aan.

Uit een enquête in de uitgangsbuurt blijkt dat de bewoners minder worden geconfronteerd met vechtpartijen, maar het blijft voor hen een van de meest storende fenomenen in de buurt. Ook het afval, geurhinder, fout parkeren en wildplassen staan in de top 10 van buurtproblemen die dagelijks of wekelijks voorkomen.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio