Artiesten gezocht voor kunstparcours

Aartselaar - De cultuurraad is op zoek naar kunstenaars voor een Open Atelierweekend. Op 2 en 3 mei organiseert ze een On the road-Kunstenroute door de gemeente.

De cultuurraad plant volgend voorjaar een On the Road–Kunstenroute doorheen Aartselaar. In 2007 was er een eerste probeersel, waarna beslist werd dit project twee jaar later opnieuw op poten te zetten. De organisatoren zijn nu op zoek naar geïnteresseerde kunstenaars om deel te nemen aan de tweede editie in het weekend van 2 en 3 mei 2009.

De deelnemende kunstenaars stellen gedurende dat weekend hun werk tentoon in hun eigen atelier, hal, woonkamer, garage of tuin. Leuk is ook dat je de kunstenaars aan het werk kan zien. “Hierdoor krijgt het publiek vaak een beter inzicht in de inspiratiebronnen en in de werkwijze van de kunstenaars”, zegt cultuursecretaris Bart De Bruyn. “Tegelijk ontstaat een nauwer contact tussen de kunstenaar en het publiek.”

15 minuten roem

Net als vorige keer wordt gekozen voor de combinatie van beeldende kunsten met podiumkunsten. Muziekoptredens, poëzievoordrachten, theater en dans kunnen opgenomen worden in het zaterdagavondprogramma 15 minutes of fame. Wie zin heeft om zijn of haar artistiek talent te tonen, laat dat best zo vlug mogelijk weten aan de verantwoordelijken in het Cultureel Centrum ’t Aambeeld aan de della Faillelaan 34 in Aartselaar.

CC ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar, 03-877.28.75, cultuur@aartselaar.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio