Judoclub Fudji Yama 50 jaar op de tatami

Sinds 1958 is Fudji Yama een vaste judowaarde in Boom met ook afdelingen in Schelle (sinds 1989) en Niel (sinds 1992). Zaterdag vieren zo’n driehonderd genodigden deze halve eeuw judo met judo- en kata-demonstraties en een jubileumreceptie. De club kijkt ook al naar de toekomst en ziet daarin misschien wel de Olympische Spelen.

“Herman Peeters en Juul Polfliet stichtten in oktober 1958 de voorloper van Fudji Yama, de Boomse judoclub Jigoro Kano“, steekt Hugo Mampaey, zevende dan, van wal.

Sinds 1981 heeft de club in het recreatiecentrum De Schorre haar trainingszaal. Onder leiding van Hugo Mampaey ,Willy Verhofsé en Raf Tits behaalde de club tal van Belgische en internationale successen. De club telt meer dan tweehonderd leden, waarvan meer dan 25 zwarte gordels. Leuk om weten: ook Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) maakte ooit deel uit van deze judorangen.

Olympische droom

Sinds 2000 behalen de jeugdploegen bijna elk jaar een medaille op de Vlaamse kampioenschappen en in 2005 werd de beloftenploeg Vlaams kampioen. “De afgelopen twee jaar behaalde Ken Kennes de Belgische titel bij de beloften bovenop de stapel medailles op internationale toernooien. Hij is opgenomen in het Olympische Be Gold-team, een selectie jonge atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 2012 en 2016”, verduidelijkt Hugo Mampaey.

Meer info: www.judoboom.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio