Kleuters moeten in klasje eten

Kleuters moeten in klasje eten

Kleuters moeten in klasje eten

Hemiksem - De gemeentelijke basisschool in de Jan Sanderslaan in Hemiksem kampt met een nijpend plaatstekort, vooral wat refterruimte betreft. De verschuivingen die werden uitgevoerd om het probleem op te lossen, brachten nog andere problemen aan het licht .

Omdat het personeel vindt dat de gemeente blijft talmen, stuurde het onlangs aan alle raadsleden een brief om de toestand aan te klagen en druk te zetten. Tijdens de jongste raadszitting sneed de Open Vld-oppositie de problematiek aan. ”De kleuters moeten niet alleen in hun klasje eten, in de huidige refter blijken de zekeringen geregeld te springen en is er geen warm water. We maken ons ook zorgen over de evacuatiemogelijkheden. Waren er trouwens geen klascontainers beloofd?”, vroeg fractieleidster Martine Leenaerts.

Directeur Freddy Cools kon voorlopig niet al te veel commentaar kwijt, maar wil wel de precieze situatie schetsen. ”De derde kleuterklas die we vanwege de grootte hebben gesplitst, zit nu in de refter van vorig schooljaar. In wat we het bad noemen naast mijn bureau, werd een nieuwe refter voor de lagere school gecreëerd. Met een dubbele shift voor telkens 95 leerlingen is die toereikend. Alleen is de ruimte niet aangepast. Er moet nieuwe elektriciteit worden gelegd en er moeten nieuwe zekeringskasten worden geplaatst. Een extra nooddeur is ook welkom. Daarnaast was de kleuters in hun klas laten eten nog de enige mogelijkheid.”

”Geduld, a.u.b”

Schepen van Onderwijs Kristien Vingerhoets (sp.a) geeft toe dat er aanpassingen moeten gebeuren, maar vindt dat de hele zaak niet mag worden overroepen. ”Er stelt zich geen probleem van veiligheid”, benadrukt ze. ”In de refter zijn er twee uitgangen, één richting turnzaal en één richting het directielokaal. Voordien was er maar één uitgang. We hebben ook de piste van klascontainers onderzocht."

"Maar de prijs kon oplopen tot 75.000 euro. We kunnen dat geld beter investeren in een permanente, duurzame infrastructuur. Dat vraagt alleen iets meer geduld. We gaan nu lokaal per lokaal bekijken en er wordt een architect aangesteld. In de begroting 2009 schrijven we 75.000 euro in, niet alleen voor een architect maar ook om al de eerste aanpassingen uit te voeren”, verduidelijkt de schepen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio