Jeugd schrijft zich online in

De gemeenteraad van Brecht besliste om een online inschrijvingsprogramma voor jeugdactiviteiten aan te kopen. Deze aanschaf is een actie uit het Brechtse jeugdbeleidsplan. Jeugdschepen Daan De Veuster (CD&V) lichtte de zaak toe.

Het programma Antigone maakt het mogelijk om online in te schrijven voor activiteiten van de jeugddienst zoals de grabbel- en swappas en de (crea)sportweken. “We kopen dit programma aan om de inschrijvingen vlotter te laten verlopen en de wachtrijen te beperken bij de inschrijfmomenten. Volgend voorjaar wordt het getest en tegen de zomer moet het operationeel zijn”, aldus de schepen.

Antigone draaide al proef in Kasterlee, waar het goed werd bevonden. In Brecht zal dit softwareprogramma gelinkt worden aan de financiële dienst. Die zal zorgen voor een eenvoudige aflevering van facturen en fiscale attesten. Met de aankoop bij de firma Cipal is een investering van 9.749,19 euro gemoeid, maar het wordt volledig gesubsidieerd door de hogere overheid.

Onafhankelijk raadslid Leo Meeussen poneerde dat er goedkopere software beschikbaar is. Daan De Veuster antwoordde dat dit zo is, maar dat deze systemen dan niet kunnen worden gebruikt door andere diensten. Leo Nicolaï (CDB) vroeg of de sport- en cultuurdiensten kunnen inpikken op Antigone. “Er zijn modules voor beschikbaar”, antwoordde De Veuster.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio