Italiaan zet wijnstandje op in centrum

Puurs - Naar aanleiding van de Italiaase Week zet Nicola Priolo, een Italiaan uit Turijn die nu al twaalf jaar in Liezele (Puurs) woont, zondag een standje op in het centrum. Op die manier wil hij Italiaanse wijnen promoten.

Nicola Priolo is vooral bekend van zijn cursussen Italiaans in de cultuurcentra van Bornem en Puurs. Daarnaast geeft hij kookcursussen waarin hij Vlamingen inwijdt in de geheimen van de Italiaanse keuken.

Ingrediënten

“In mijn kooklessen wil ik de cursisten vertrouwd maken met minder bekende types pasta”, vertelt Nicola Priolo. “Ik leer hen ook nog onbekende ingrediënten uit de Italiaanse keuken kennen zoals lattuga romana of Romeinse sla. Die sla vind je trouwens in de meeste supermarkten al terug.”

Tijdens deze Italiaanse week trekt hij evenwel de straat op om Italiaanse wijnen te promoten. Zo zet hij op zondag 30 november tussen 10 en 13u een standje op het pleintje voor het oud gemeentehuis van Liezele op. Daar zal hij voorbijgangers Italiaanse wijnen laten proeven en ook wijnen verkopen.

In Liezele

Nicola wil dat in de toekomst trouwens geregeld doen. Liefhebbers van Italiaanse wijnen mogen alvast zondagen 7 en 14 december in hun agenda noteren. Ook op die dagen zal Nicola Priolo een stand met wijnen in het centrum van Liezele opzetten.
Meer info: www.wijnuititalie.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio