Dieven roven stock champagne uit magazijn

Dieven roven stock champagne uit magazijn

Dieven roven stock champagne uit magazijn

Lier - Vermoedelijk drie dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een grote slag geslagen bij Van Hove Delicatessen en Drinks aan de Industriestraat in Lier. Ze gingen er aan de haal met onder meer een grote hoeveelheid champagne. Hoewel de politie snel ter plaatse was, kon het trio nog ontkomen.

De inbrekers waren duidelijk geen beginnelingen. Vermoedelijk vanop een bestelwagen wrikten ze een paneel in de zijmuur van het magazijn van de groothandel los, waardoor ze konden binnendringen. Meteen maakte ze de telefoon- en alarmcentrale onklaar, zodat de zaakvoerder en de bewakingsfirma niet gealarmeerd werden.

Kruimels

“De inbrekers hebben zo ongestoord hun gang kunnen gaan. Ze hebben enkele grote winkelkarren genomen en het magazijn helemaal afgelopen. Daarbij hebben ze alles ingeladen wat ze konden gebruiken. Ze zijn onder meer aan de haal met nagenoeg alle kartonnen champagne die al uitgepakt in het magazijn stonden."

"Verder hebben ze heel wat voedingwaren meegegraaid en hebben ze de burelen van de administratie doorzocht. Maar geld hebben we nooit in huis. Aan de kruimels te zien hebben de daders zelfs nog chips en koekjes gegeten in het magazijn. De poort stond open, dus vermoedelijk hebben de dieven via die weg de goederen buitengehaald en zijn ze vervolgens weggereden”, denkt zaakvoerder Erik Van Hove.

Aanzienlijke buit

Voor de groothandel, die delicatessen en dranken zoals champagne en wijnen levert aan kleinhandels, superettes en enkele warenhuizen, is de inbraak een forse streep door de rekening. “Net nu we in een drukke periode zitten, liggen onze telefoonlijnen uit. De buit is toch ook aanzienlijk. Tel de waarde van de gestolen kartonnen champagne samen en je zit snel aan enkele duizenden euro’s. Daarbij komen nog eens de kosten voor de alarmcentrale”, zegt Erik Van Hove nog.

Vermoedelijk dezelfde daders werden wat later bij Vervoer Luypaert, eveneens aan de Industriestraat, op heterdaad betrapt. Een vrachtwagenchauffeur was wakker geworden door lawaai. Toen hij een kijkje ging nemen, botste hij op de inbrekers. Hoewel die hem probeerden te intimideren, verschanste de man zich in de cabine van zijn vrachtwagen en alarmeerde hij de politie. Bij haar aankomst waren de vogels al gevlogen. Bij Vervoer Luypaert werd niets gestolen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio