Afbraak parkeertoren is gevaarlijke klus

Het Euroshoppingcenter in hartje Mechelen verkeert in nog veel slechtere staat dan werd vermoed. De afbraak van de toren van de Europarking wordt een spannende onderneming.

Werfleider Peter De Becker van sloopbedrijf Koole laat niets aan duidelijkheid over. “Euroshopping is een kaartenhuis. Zo’n slecht gebouw heb ik nog nooit gezien”, zegt hij.

Volgende week of de week nadien hopen zijn team en hij te starten met de afbraak van de parkeertoren, negen verdiepingen en bijna veertig meter hoog. “We gaan een dijk van zand aanleggen om het complex te slopen. We beginnen bovenaan”, legt De Becker uit.

Niveauverschil

De afbraak van de stadskanker uit begin de jaren zeventig is een gevaarlijke klus. Vorige week dreigde nog een gevel van het voormalige winkelcentrum in te storten. Die was niet verankerd. Dat probleem blijkt zich na een inspectieronde nu ook te stellen in de Europarking waar ooit 400 auto’s konden parkeren.

“Op een verdieping kan het niveau tot vijftien centimeter, zeg maar een stoep, verschillen. Dat is flink wat speling”, aldus Peter De Becker. Tegen eind 2001 moet op de site Het Clarenhof verrijzen, een project met 96 woningen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio