Loopbrug verbindt Warande met Kuub

Turnhout - Tussen de Warande en het Warandep’ant komt een loopbrug. De plannen ­bestaan al sinds de bouw van het p’ant, maar voor de ­afwerking was toen geen geld meer.

In de oorspronkelijke plannen van het Warandep’ant, oftewel de Kuub, verbindt een loopbrug de twee gebouwen met elkaar. “De bedoeling was dat leden van de muziekacademie van een oefenlokaal in de Kuub naar de schouwburg zouden kunnen”, vertelt stadsarchitect Dirk Vandenberghe.

“Maar omdat de kosten hoger lagen dan verwacht, is de brug geschrapt. Bij de overdracht van de ­Warande aan de provincie is een lijst gemaakt van alle grote en kleine dingen die nog moesten gebeuren. Die klussen werden verdeeld tussen de stad en de provincie. Wij hebben dit dossier gekregen.”

De loopbrug zal gebouwd worden aan het huidige uitsteeksel van de Warande. Een deel van die gang verdwijnt om plaats te maken voor een hellend vlak voor gehandicapten, dat uitkomt op de eerste verdieping van het Warandep’ant. De brug kost in totaal 168.000 euro en moet klaar zijn voor het gat voor de fuifzaal gegraven wordt. Anders kan er immers geen kraan meer bij.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio