Boef overvalt apotheek met haarspray

Geel - Een boef heeft ­dinsdagnamiddag ­apotheek Pousset op de Markt in Geel overvallen. De dader gebruikte een bus ­haarspray als ­wapen. Hij graaide naar ­schatting 800 euro uit de kassa van de ­apotheek.

De overval gebeurde dinsdagnamiddag rond 15.30u op klaarlichte dag pal in het centrum van Geel.“Een man kwam binnen. Hij had een muts diep over zijn hoofd getrokken. Hij plaatste een bestelling en sloeg toe toen de kassa automatisch opende voor het kasticket.”

“Plots sprong hij achter de toonbank. Hij duwde me achter de kassa vandaan. Hij had een bus haarspray als wapen en wou de spray in combinatie met een aansteker als vlammenwerper gebruiker”, getuigt apothekeres Carine Pousset.

Lelijke val

Er speelde zich een korte schermutseling af. “Ik liep rond de toonbank om hem tegen te houden, maar hij duwde me omver. Daarbij maakte ik een lelijke val op mijn heup.

“Daarop riep ik naar mijn vader dat hij de politie moest bellen. Daarvan schrok de dader. Hij zette het op een lopen. Ik ging hem achterna en zag hem op een nieuw type fiets in de richting van het station rijden”, herinnert de apothekeres zich.
Het hele incident nam nauwelijks enkele minuten in beslag. De boef maakte naar schatting 800 euro buit.

“Hij sloeg toe op een marktdag. Hij wist goed waar hij mee bezig was. Het is de eerste en hopelijk laatste keer dat ik zoiets meemaak. Ik sta nu met angst in de zaak”, besluit Carine Pousset. Carine nam de apotheek in 1994 van haar vader over. De apotheek is al sinds de jaren zestig op de Geelse markt gevestigd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio