Meerderheid weigert alternatief te onderzoeken

Hulshout - Toen in augustus jongstleden duidelijk werd dat het gemeentebestuur van Hulshout plannen had om naast het seniorencentrum Ter Nethe een nieuw gemeentehuis te bouwen, kwam hiertegen een golf van protest los die door Open Vld gekanaliseerd werd in een open brief aan de burgemeester. Open Vld bood daarin aan om samen constructief naar een oplossing te zoeken.

“Het gemeentebestuur weigerde de uitgestoken hand en Open Vld trok zelf op onderzoek uit om alternatieve oplossingen uit te werken” zegt Open Vld-raadslid René Wouters. “Wij hebben nu een onderhandeld alternatief met minimale impact op de structuur van de gemeente."

"Op de gemeenteraad van 17 november vroegen wij opnieuw om samen verder te werken rond dit alternatief. Omdat echter de betrokken eigenaars gesteld zijn op discretie zolang niets definitief is, weigerde het gemeentebestuur opnieuw elke medewerking."

"Wij geven echter daarom nog niet op. Het belang van een juiste keuze voor de inplanting van het gemeentehuis is voor de ganse gemeente en zijn bevolking té groot. Daar mag niet lichtzinnig mee omgesprongen worden.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio