CD&V/N-VA start campagne tegen heraanleg Grote Markt

CD&V/N-VA start campagne tegen heraanleg Grote Markt

CD&V/N-VA start campagne tegen heraanleg Grote Markt

Print
Lier - Meerderheidskartel CD&V/N-VA begint zaterdag zijn campagne tegen de geplande heraanleg van de Grote Markt in Lier. Bezoekers van de zaterdagse markt krijgen een alternatief plan te zien.

CD&V/N-VA verzet zich vooral tegen het tweerichtingsverkeer aan de kant van supermarkt AD Delhaize. "De rijweg voor de terrassen maakt het marktplein dan weer veel kleiner. De inwoners moeten bovendien goed beseffen dat dit plan slechts een eerste stap is naar verdere maatregelen zoals het doorknippen van de verkeersstroom, het afsluiten van straten en het invoeren van een lussensysteem. Dat zal in tal van smalle staten in de binnenstad een onaanvaardbare verkeersdruk veroorzaken", zegt schepen Frank Boogaerts (CD&V/N-VA).

Het kartel begint zaterdag zijn neen-campagne. "We tonen een aangepast plan met behoud van het verkeer achter het stadhuis en waarbij het centrum bereikbaar blijft. We wensen ook duidelijk te maken dat tegen het voorliggende plan stemmen, niet betekent dat de heraanleg van de Grote Markt dan jarenlang wordt uitgesteld. Na de verwerping van dit plan kan de stad onmiddellijk een ontwerper een ander plan laten tekenen", zeggen Marc Franquet en Toon Vaessens, voorzitters van CD&V en N-VA.

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio