Oppositie klaagt over personeelsbeleid in rusthuis

Print
Duffel - Het personeelsbeleid in het Duffelse OCMW-rusthuis is volgens VLD&OK, Groen! en VlaamsProgressieven nog steeds één grote puinhoop. OCMW-voorzitter Daniëlla Van den Bergh (CD&V) weerlegt de kritiek.

"Het rustoord kampt nog steeds met een structureel tekort aan verplegend en verzorgend personeel. Overuren mag het daardoor niet met een halve of hele dag opnemen. Ook de zorg voor de bewoners lijdt hier onder. Zo is er op sommige momenten helemaal géén verpleegkundige op de dienst aanwezig. Door het personeelsgebrek krijgen de bewoners in het weekend bovendien geen bijvoeding of worden ze zeer snel of maar half gevoed. Het CD&V-bestuur beweerde de voorbije maanden steevast dat de problemen aangepakt waren. Nu blijkt dus het tegendeel waar", zeggen de drie oppositiepartijen.

Voorzitter Daniëlla Van den Bergh weerlegt zowat alle kritiek. "Vorig jaar hebben we ons personeelsbestand met zes voltijds equivalenten uitgebreid. Aan verplegend personeel zitten we hiermee boven het Vlaams gemiddelde. Overuren opnemen kan hoe het personeelslid dit wil, zolang de goede werking van het rusthuis verzekerd blijft. Dat er in het weekend minder personeel is, klopt helaas. Daardoor verloopt het eten geven vlugger dan op weekdagen, maar iedere bewoner krijgt wat hij nodig heeft."

Van den Bergh geeft wel toe dat het personeel soms in onderbroken diensten moet werken. "In een rusthuis heb je nu eenmaal piekmomenten, zoals 's morgens. Dan hebben we al eens extra personeel nodig."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio