Liverpool, Inter Milan en Atletico Madrid naar 1/8 finales

Na de vijfde speeldag in de Champions League hebben Liverpool, Inter Milan en Atletico Madrid zich geplaatst voor de achtste finales. Zowel FC Barcelona als Sporting Lissabon plaatsen zich reeds, maar de Portugezen kregen van de Catalanen een ferme pandoering. Chelsea heeft zijn schaapjes nog niet op het droge.

wverhaert

Groep A

De wedstrijd tussen Bordeaux en Chelsea eindigde op een gelijkspel. Nicolas Anelka bracht de bezoekers op voorsprong, maar Diarra scoorde de gelijkmaker, meteen ook de eindstand: 1-1.

AS Roma versloeg het Roemeense Cluj. Brighi maakte het openingsdoelpunt, waarop Totti de Italiaanse voorsprong verdubbelde. Koné bracht de Roemenen nog hoop, maar Brighi legde de eindstand vast: 1-3.

Groep B

Famagusta en Werder Bremen speelden gelijk. In een tweede helft met vier goals bracht Nikolaou de Cyprioten op voorsprong en Savio dikte even later aan tot 2-0. Diego zette zo'n twintig minuten voor tijd een strafschop om en Almeida scoorde de gelijkmaker: 2-2.

Het duel tussen Inter Milan en Panathinaikos werd door de bezoekers gewonnen met het kleinst mogelijke verschil. Sarriegi maakte het enige doelpunt: 0-1.

Groep C

Barcelona verpletterde Sporting. Na treffers van Henry, Piqué en Messi, volgden op twee dolle minuten doelpunten van Veloso en Liedson. Caneira deed de bal meteen daarop echter in eigen doel belanden en Bojan legde de eindscore vast met een strafschop: 2-5.

Bazel won met forfait-cijfers van Shakhtar Donjetsk. Jadson scoorde maar liefst drie goals, terwijl Willian het tweede doelpunt maakte. Seleznov legde de eindstand vast: 0-5.

Groep D

Dankzij een goal van Gerrard won Liverpool, winnaar in 2005, tegen het Olympique Marseille van Eric Gerets: 1-0. De Fransen zullen op de slotspeeldag nog moeten strijden om een UEFA Cupticket.

PSV moest namelijk de duimen leggen voor Atletico Madrid. Simao en Rodriguez scoorden voor de thuisploeg, waarop Koevermans het enige Nederlandse doelpunt maakte: 2-1. PSV en Marseille hebben na 5 matchen drie punten - het onderling duel op 9 december wordt doorslaggevend.

Uitslagen:

Groep A Bordeaux - Chelsea: 1-1 CFR Cluj - AS Roma: 1-3 Groep B Inter Milaan - Panathinaikos: 0-1 Famagusta - Werder Bremen: 2-2 Groep C Shaktar Donetsk - Bazel: 5-0 Sporting - Barcelona: 2-5 Groep D Atletico Madrid - PSV: 2-1 Liverpool - Marseille: 1-0

MEER OVER Uefa

Meer sportnieuws