"Verenigde Staten zullen opsplitsen in zes naties"

Verenigde Staten zullen opsplitsen in zes naties

"Verenigde Staten zullen opsplitsen in zes naties"

Print
Een Russische geleerde is er zeker van: de Verenigde Staten spatten uit elkaar door de financieel- economische crisis en dat kan al heel vlug gebeuren. Ze zullen zich wegens heersend ongenoegen opsplitsen in zes landen en later blijven wereldwijd slechts twee grootmachten over: Rusland en China.

Igor Panarin, professor in de diplomatieke wetenschappen en verbonden aan het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, doet zijn voorspelling in de krant Izvestia. Volgens hem is de Amerikaanse dollar alle beveiliging kwijtgespeeld, heeft de schuldenberg van de Verenigde Staten een recordhoogte bereikt en is de economische piramide in ijltempo aan het afbrokkelen.

Panarin is ervan overtuigd dat de fatale crisis nog verergert, dat de werkloosheid nog gaat toenemen en dat de burgers al hun spaargeld gaan verliezen. “Het zijn allemaal factoren die het einde van de Verenigde Staten inluiden.”

Alaska Russisch!

De professor zegt dat de ontevredenheid toeneemt, dat die voorlopig even is getemperd door de verkiezing van Barack Obama als president van wie mirakels verwacht worden, maar dat de komende lente zal blijken dat mirakels niet bestaan.

Hij ziet de VS uiteenvallen in zes entiteiten: de Pacific Coast, het zuiden, Texas, de Atlantic Coast, de centrale staten en de noordelijke staten. Alaska wordt op termijn Russisch territorium en de wereld zal nog slechts twee machtige staten kennen: China en Rusland.


.

Nu in het nieuws