Hoofddaders Antwerps folterproces krijgen 25 jaar cel

Print
Antwerpen - Farhan Rachid (22) en Hiwa Khaledian (30) zijn woensdagavond door het Antwerpse assisenhof veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar wegens gijzeling en foltering van twee Indiërs in de zomer van 2006. Vier kompanen vliegen voor drie tot zeventien jaar achter de tralies.

De zes Irakezen hielden in de zomer van 2006 twee Indiërs, die illegaal naar Groot-Brittannië wilden reizen, vier dagen lang vast in het appartement van Rachid aan de Graaf van Hoornestraat in Antwerpen.

Toen de gijzelnemers het gewenste losgeld niet kregen van de Rachhpal Rachhpal (31) en Baljit Singh (30) werden ze vier dagen lang onderworpen aan gruwelijke folterpraktijken waaraan de slachtoffers trauma's en blijvende lichamelijke letsels overhielden.

De rechtbank oordeelde dat Rachid en Khaledian het grootste aandeel hadden in de folteringen en veroordeelde het duo tot 25 jaar cel. Karzan Hoessein (21) vliegt 17 jaar achter de tralies en Serdib Haider (24) acht jaar. Mohamed Majid (28) en Issa Kamal (24) kregen drie jaar cel. Zij werden enkel veroordeeld voor gijzelneming.

Lees ook:

"Foltering pur sang, zoals in oorlogsgebieden"
Verdachte folterproces neemt leeuwendeel schuld op zich
Daders Antwerps folterproces geven elkaar de schuld
Proces rond foltering in Antwerpen van twee Indiërs van start

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio