Gents koppel wil verkochte baby terug

De natuurlijke ouders die hun kindje aan een Nederlands koppel hebben verkocht, willen baby J terug. Dat zegt hun advocaat Zouhaier Chihaou.

De Gentse moeder was volgens sommige bronnen eerst van plan om anoniem te bevallen in het Franse Rijssel. Mogelijk traden de weeën te snel in en kon ze niet meer zo ver rijden. De vrouw beviel in het Gentse Jan Palfijn-ziekenhuis. Als het gerecht de baby weghaalt bij het Nederlandse koppel, willen de natuurlijke ouders hun kindje terug. Ze zeggen nu spijt te hebben van de verkoop.

De Gentenaars wilden van hun baby af wegens financiële moeilijkheden, waaronder gokschulden. Ze benadrukken dat het nu beter gaat en dat ze probleemloos kunnen zorgen voor een tweede kindje.

Internet

Een dag na de geboorte pikten de Nederlandse man en vrouw de baby op. De natuurlijke ouders hadden een viertal maanden daarvoor via internet kenbaar gemaakt dat ze het kindje meteen na de geboorte wilden afstaan voor een bedrag met 4 cijfers. De 'papa' uit Nederland schreef de baby valselijk in bij de burgerlijke stand.

De Nederlandse kinderbescherming wil dat de baby wordt geplaatst. Donderdag spreekt een rechter zich uit over de zaak.

Lees ook: Opnieuw Belgische baby verkocht aan Nederlands paar Lees ook: Koppel koopt baby: "Wij genieten, de volhouder wint"

Archieffoto

Nu in het nieuws