Fiere winnaar wandelrally neemt miniatuurolifant mee naar huis

Woensdagavond heeft uw krant de winnaars van de olifantenrally - officieel de Elephant Parade - beloond. Roger Mertens uit Schoten mocht met de hoofdprijs naar huis: een miniatuurolifant met een diamant ter waarde van maar liefst 3.000 euro. Vrouwlief was zichtbaar content.

jrosquin

De 25 andere genodigden - zij mochten zich ook winnaars noemen - kregen een box met vier miniatuurolifantjes ter waarde van 60 euro. Ook mooi natuurlijk; een mens kan er de benen al eens voor strekken. De wandelrally langsheen de Elephant Parade was dan ook een overweldigend succes: een goede 6.000 antwoordformulieren bereikten Gazet van Antwerpen.

Een portie geluk overhandigde gisteren Roger Mertens uit Schoten een mini-olifant, door een Thaise kunstenaar beschilderd met een Antwerps stadsplan, én met een diamanten oog - zij het geen echte. Die werd in een doosje apart geschonken, voor de veiligheid, en omdat de winnaar er zo zelf wat mee kan doen.

Briljant

Vrij snel werd duidelijk dat de diamant - in dit geval een briljant - op een mooie dag een ring zou worden aan een vinger van Ria Michiels, Rogers vrouw. "Want het is mijn vrouw die mij heeft aangezet mee te doen aan de wedstrijd. De wandelrally hebben we trouwens twee keer gedaan, omdat we de eerste keer niet alles opgelost kregen."

"Maar eens dat formulier is opgestuurd, lig je er niet meer wakker van", zegt Ria. "Waarschijnlijk daarom dat een medewerker van Gazet van Antwerpen mijn man vroeg om te gaan zitten, toen hij het goede nieuws over de wedstrijd vernam. We doen regelmatig mee aan wedstrijden, maar hebben nog nooit iets gewonnen. En dan dit... Ik heb wel al een diamantje thuis, maar zeker niet zo een..."

De organisator van de Elephant Parade, Patrick Mertens ("geen familie van de winnaar") laat binnenkort weten wat er precies gebeurt met de opbrengst van de olifantenveiling. De 477.900 euro gaat rechtstreeks naar projecten in Thailand ter bescherming van Aziatische olifant.


Hoofdwinnaar

PETER MERTENS

Winnaars Troosprijs - 4 miniatuurolifantjes (t.w.v. 60 euro)

Alda Proost

Magda Verlinden

Eddy Mertens

Liliane S'Jongers

Greet Caes

Etienne Waterschoot

Ann Poppe

Frans Vandenbussche

Veerle Baetens

Magda Van Segbroeck

Linda Caes

Hubert Delie

Randy De Winter

Ine Biesmans

Jeannine Van Dessel

Kialy Van Den Langenbergh

Lieve Vercauteren

Lutgart Peeters

Hugo Peeters

Frans Vermeiren

Lieve Penne

Rolf Galow

Leon Verelst

Patrick Meyten

Marcel Speleman

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio