Versterk je culinaire teamgeest in Foodbuilding

De Kaai 16 in Hasselt is vanaf nu the place to be voor alle foodaddicts. Het kookatelier 'foodbuilding' van Giovani Oosters en zijn vrouw Annelies Santens is dé nieuwe creatieve culinaire hotspot van het moment.

mgeysmans

Gezellig, knus, en simpel. Zo kan je het beste de workshops en teambuildingnamiddagen bij Oosters omschrijven. Foodbuilding is kort omschreven een heerlijk alternatief voor al die saaie, eentonige bedrijfs- en familiefeestjes.

"We beschikken over 5 grote kookeilanden, uitgerust met dagdagelijks kookgerei. Geen hightech spulletjes, die je enkel in professionele keukens terugvindt. Bij ons moeten de mensen fun beleven, en het gevoel hebben: dit kan ik thuis ook", vertelt Oosters.

De ruimte is multifunctioneel ingericht. Zo kan je er een persoonlijk kookatelier bijwonen, leren koken met je kinderen, een vrijgezellenfeest geven, of een ware kookwedstrijd organiseren voor jou en je collega's. "We willen de drempel om contact te leggen met anderen verlagen. Als je samen kookt, praat je al snel met anderen en vallen de beperkingen weg", voegt Oosters toe.

De chefkok werkt aan een concept waarbij je een beroemde kok kan inhuren om je te helpen koken. Zo zouden Christer Elfving en Oosters zelf al 'inhuurbaar' zijn.

Foodbuilding is toegankelijk vanaf 10 personen, en heeft een maximum capaciteit van 80 personen. Prijzen verschillen tussen de 42 en de 150 euro.

Foto: Foodbuilding

NIET TE MISSEN