Mechelse studenten breken wereldrecord Twister

België is een wereldrecord rijker. De studenten van de Katholieke Hoogstudentengilde Limburgia Mechelen hebben woensdagmiddag de allergrootste Twistermat ooit op de Grote Markt van Mechelen onthuld.

jrosquin

Tot voor kort stond het wereldrecord Twister op naam van de Mexicaanse school Colegio Capoverde met een omvang van 1.021,44 m². Door 600 gestipte matten aan elkaar te verbinden bekwam de Mechelse studentenclub nu een omvang van 1095,258 m². Pas wanneer het record wordt bevestigd door vertegenwoordigers van het Guinness Book of Records, zal de prestatie in het recordboek worden opgenomen.

Een makkelijke taak was het volgens preses Kristof Bornbergen niet en de studenten moesten heel wat lessen aan zich voorbij laten gaan om de wereldrecordpoging tot een goed einde te brengen.

Woensdagmiddag mochten geïnteresseerden naar believen een spelletje twister komen spelen op het reusachtige tapijt. De studenten hebben een serieuze financiële inspanning moeten leveren om te slagen in het record en gaan hun tapijt nu mogelijk verkopen via eBay om toch iets van hun geld terug te recupereren.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio