Geestelijke Gezondheidszorg breidt uit naar Hoogstraten

Het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) vestigt zich nu ook in Hoogstraten. In de vrijgekomen lokalen van het oude moederhuis komt een antennepost. De initiatiefnemers verwachten dat de vestiging in januari in werking treedt.

jvandermosten

De vestiging op de hoek van de Heilig Bloedlaan en de Loenhoutseweg wordt een antennepost van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg van Turnhout en betekent een uitbreiding van het hulpverleningsaanbod.

“Naast vestigingen in Geel en Turnhout, startten we vorig jaar ook met een antennepost in Herentals”, zegt directeur Wim Wouters. “Graag bouwden we een volwaardig netwerk uit, maar daarvoor zijn de middelen voorlopig ontoereikend. Door de recente uitbreiding van de middelen door de Vlaamse overheid, kunnen we deze antennepost in Hoogstraten nu uitbouwen.”

“De mensen moeten voor geestelijke bijstand nog altijd naar Turnhout. Met uitzondering van enkele dure privépraktijken bestaat er in de regio geen vangnet voor mensen met geestelijke problemen.”

“Wij kampen al jaren met lange wachtlijsten. Onze eerste zorg gaat uit naar de begeleiding van kinderen, jongeren en gezinnen. Daarom wordt deze dienst uitgebreid met een halftime kinderpsychiater en een full- en een halftime psycholoog”, besluit Wim Wouters.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio