Brutale rovers belanden in cel

Twee Roemeense mannen die verdacht worden van het plegen twee brutale home-jackings in Vosselaar en Turnhout zijn opgepakt. De raadkamer verlengde hun aanhouding. Slachtoffer Rom Gysels (74) uit Vosselaar reageert opgelucht. “Zij waren niet aan hun proefstuk toe”, denkt hij.

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van de 37-jarige Marian N. en de 22-jarige Mihaita D. uit Roemenië. De eerste verdachte zat al achter de tralies voor een ander dossier. Na een internationaal aanhoudingsbevel heeft Roemenië zijn kompaan uitgeleverd aan het Turnhouts gerecht.

Brutaliteiten

Het duo komt in aanmerking voor twee brutale homejackings in Vosselaar en Turnhout. Op 12 september 2007 sloeg het Ria Broos (73) en haar vriend Roger Smets (66) in de Steenbakkerslaan in Turnhout met een hamer neer en bond hen vast. De vrouw brak daarbij haar heup. De overvallers verdwenen met juwelen en schilderijen.

Op 23 februari van dit jaar drongen ze met een list binnen in het huis van Rom Gysels (74), een belastingsconsulent op rust, op Hoberg in Vosselaar. Hij kreeg een pistool tegen zijn hoofd en is twee uur lang vastgebonden met stropdassen en een broeksriem. De daders verdwenen met zijn betaalkaarten, laptop, zilverwerk en zijn auto.

Kleinkinderen

Rom Gysels is tevreden dat de vermoedelijke daders in de cel zitten. “Ik laat aan het gerecht over welke straf ze moeten krijgen, maar ze zijn niet aan hun proefstuk toe”, denkt Rom Gysels. “Ik ben heel blij dat ik tijdens de overval alleen thuis was. Als een van mijn dochters of kleinkinderen hier waren, zouden de gevolgen erger kunnen geweest zijn."

"Ik ben zelf voorzichtiger geworden, maar schrik heb ik niet. Ik heb op de voordeur een folie geplaatst. Ik kan zien wie voor de deur staat, maar omgekeerd niet. Het heeft wel drie maanden geduurd eer ik het licht in de hal durfde aan te steken om naar het toilet te gaan. Ik wilde altijd zien of er eventueel iemand buiten stond.”

De politie vond na de overval de gestolen Mercedes van Rom terug. “De auto stond negen dagen lang op de Paardenmarkt in Antwerpen met zes parkeerbonnetjes. Gelukkig was de auto niet beschadigd”, besluit de man.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio