Gerecht Aruba neemt verklaringen Joran niet ernstig

Gerecht Aruba neemt verklaringen Joran niet ernstig

Gerecht Aruba neemt verklaringen Joran niet ernstig

Print
De Amerikaanse televisiezender Fox News heeft telefoongesprekken uitgezonden waarin Joran van der Sloot met zijn vader praat over Natalee Holloway. Ondertussen liet justitie op Aruba weten dat ze eerdere beelden, waarop Joran vertelt dat hij Natalee heeft verkocht, niet ernstig neemt.

Joran, hoofdverdachte in de zaak rond Holloway, zou de telefoonopnames begin 2008 zelf hebben gemaakt en ze ook zelf aan de zender hebben gegeven. Het is niet duidelijk of het om echte gesprekken gaat.

Joran van der Sloot vertelt tijdens de gesprekken dat hij 'het niet meer volhoudt' en dat hij beter open kaart speelt. Vader Paul van der Sloot raadt zijn zoon af dat te doen.

Strafbaar

"Je moet ook aan ons denken. Wat je hebt gedaan is vrij erg, mensenhandel is zwaar strafbaar", zegt Paul van der Sloot aan zijn zoon.

"Het is jammer dat je de foute keuzes hebt gemaakt, maar er moet ook een moment zijn dat het over is, oke? Je kan hier met niemand over praten, snap je dat?"

Verkocht

In april vertelde Joran ook aan Fox News dat hij Natalee had verkocht voor 10.000 dollar. De beelden werden zopas uitgezonden op de Amerikaanse zender. Het gerecht in Aruba neemt het interview en wat Joran daarin zegt niet ernstig. Joran zelf zei later ook tegen Fox News dat hij onzin uitkraamde.

.

Nu in het nieuws