Trein, tram en bus dienen klacht in tegen Antwerps stadsbestuur

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) heeft bij Antwerps gouverneur Cathy Berx een klacht ingediend tegen het stadsbestuur. De bond is niet te spreken over het mobiliteitsbeleid van het schepencollege.

ikerremans

De bond keurt vooral het plan van het schepencollege af om het openbaar vervoer in de omgeving van het Koningin Astridplein af te bouwen.

'Geviseerd'

Uit enkele collegebesluiten kon de bond opmaken dat de trambedding in de Carnotstraat richting Deurne zal worden afgeschaft. Volgens BTTB zullen tienduizenden reizigers elke dag in moeilijkheden komen door die beslissing.

De BTTB vindt het ook schandalig dat er in de Ommeganckstraat nog steeds parkeerplaatsen zijn die het tramverkeer op lijn 11 hinderen. Reizigers zouden door de omleiding al bijna 11.000 minuten vertraging hebben opgelopen.

De belangenorganisatie spreekt van een 'fout mobiliteitsbeleid' en voelt zich geviseerd.

Onmisbaar

Cathy-Ann Van Volsem, medewerkster van schepen Ludo Van Campenhout, bevestigt dat de stad het aantal bussen aan het Astridplein wil verminderen. Ze nemen immers erg veel plaats in en de stad wil de reizigers aansporen om vaker de tram te nemen.

Volgens Van Volsem zijn ook de parkeerplaatsen in de Ommeganckstraat onmisbaar voor de bewoners. De cijfers van de opgelopen vertraging kan zij niet bevestigen, ze erkent enkel dat foutparkeerders de tramverbinding wel eens kunnen hinderen.

Gouverneur Cathy Berx zegt dat ze de klacht grondig zal bekijken en dat ze indien nodig, contact zal opnemen met het stadsbestuur.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio