Cadillac Escalade Hybrid

Lexus krijgt concurrentie. Sinds enkele weken is in de Verenigde Staten de Cadillac Escalade verkrijgbaar in een hybride versie. Wij reden nu al met de milieuvriendelijke Soprano-bak.

Kijk naar de Cadillac Escalade en je begrijpt onmiddellijk waarom het niet goed gaat met de Amerikaanse auto-industrie. Hij is kolossaal, beschikt alleen over een gigantische V8 en verbruikt ongeveer even veel als een olietanker. Maar de Soprano-bak is er nu in een milieuvriendelijke versie. Het is meteen de eerste grote suv in een hybride versie.

De Escalade Hybrid moet de Escalade een nieuwe toekomst geven en toont aan dat General Motors niet achterop hinkt als het gaat over milieu. De 6.0 liter V8-motor van de Escalade wordt gekoppeld aan twee elektromotoren, met daartussen een batterij. Die batterijen worden opgeladen als de benzinemotor draait, als er geremd wordt en als je de auto laat uitbollen.

Zoals dat bij een volledig hybride auto het geval is, kun je met de Escalade Hybrid ook volledig elektrisch rijden, weliswaar gedurende korte tijd en aan lage snelheid, maar het is juist in het stadsverkeer dat een hybride auto volledig tot zijn recht komt. Je kan de toestand van de batterij en het energieverloop volgen op een computerscherm, zoals bij een Lexus.

Ook in zijn hybride versie is de Escalade een indrukwekkende auto, ideaal om de cruisen op die grote Amerikaanse highways. Het comfort is eindeloos, de uitrusting fenomenaal. Bovendien laat de hybride aandrijving zich niet merken. Ook het overschakelen van elektrische aandrijving naar V8- motor verloopt onmerkbaar. Cadillac maakt zich sterk dat het verbruik met 50 procent daalt.

GC

Bron: Magazine

Nu in het nieuws