Verbauwhede verschijnt niet meer in Kortrijks doel

Glenn Verbauwhede zal niet meer in het doel staan van eersteklasser KV Kortrijk. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Paul Courant woensdag in 'Sport Voetbal Magazine'.

Verbauwhede kwam bij de West-Vlamingen in een slecht daglicht te staan nadat hij aan zijn vriend en tegenspeler Björn Vleminckx (KV Mechelen) de zwakke punten duidelijk maakte van zijn collega-doelman Peter Mollez.

Courant keurt het gedrag van zijn poulain niet goed. "Het is duidelijk dat Glenn zich bij Kortrijk onmogelijk heeft gemaakt. Ik zie niet in hoe Glenn zich er nog kan rehabiliteren. Zijn geloofwaardigheid is weg, al heeft hij de club nooit willen destabiliseren.

Kortrijk had beter eerst naar Glenn geluisterd. Ik begrijp coach Hein Vanhaezebrouck dan ook niet. In plaats van Glenn bij zich te roepen, belt hij naar Xavier Chen (KV Mechelen).

Psychologisch zwak

Nu is hij van meet af aan in een slecht daglicht gesteld, zonder dat hij zich kon verdedigen. Psychologisch was dat niet sterk, zeker als je weet dat Glenn vorige zomer maar om één reden voor Kortrijk koos: Vanhaezebrouck."

Glenn Verbauwhede wordt momenteel door Club Brugge uitgeleend. Of hij nu meteen terug kan naar blauw-zwart lijkt onwaarschijnlijk. De club had speciaal Geert De Vlieger aangetrokken als vaste doublure van Stijnen.

Meer voetbalnieuws