Sint-Niklaas overtreedt wet op dierenwelzijn volgens GAIA

Sint-Niklaas overtreedt wet op dierenwelzijn volgens GAIA

Sint-Niklaas overtreedt wet op dierenwelzijn volgens GAIA

Print
Volgens dierenrechtenorganisatie GAIA heeft de stad Sint-Niklaas de wet op het dierenwelzijn overtreden omdat ze het Nederlandse circus Rentz toegelaten heeft. Het zou al de tweede keer in enkele maanden tijd zijn dat Sint-Niklaas in de fout gaat.

Enige tijd geleden liet Sint-Niklaas ook de voorstellingen van het circus van Moskou toe. Daarmee overtrad de stad volgens Michel Vandenbosch een eerste keer de wet op het dierenwelzijn.

Buitenverblijven

GAIA meent dat de stad nu een tweede keer in de fout gaat. De buitenverblijven voor de olifanten van circus Rentz zouden niet in orde zijn. Volgens de burgemeester van Sint-Niklaas, Freddy Willockx (sp.a) klopt die aantijging evenwel niet.

GAIA meent dat het circus Rentz niet in orde met de buitenverblijven voor de olifanten. Volgens de burgemeester van Sint-Niklaas, Freddy Willockx (sp.a) klopt die aantijging niet.

Geen verbod

Willockx zegt dat er geen overtredingen werden vastgesteld bij de controles door de milieupolitie. "Ik waardeer GAIA voor de strijd die ze gevoerd heeft om de wet op het dierenwelzijn af te dwingen, maar het zijn wij die erop toezien dat die wet wordt nageleefd."

“Moest GAIA gelijk hebben, dan zullen we erop toezien dat er de volgende keer nog strenger wordt gecontroleerd, maar zeggen dat we voortaan alle circussen gaan verbieden, dat is er volgens mij een beetje over”, aldus Freddy Willockx.

.

Nu in het nieuws