Britse Fritzl maakte twee dochters 19 keer zwanger

Een Britse man heeft zijn twee dochters drie decennia lang als seksslavinnen behandeld. Hij maakte zijn dochters in totaal 19 keer zwanger. De 56-jarige man wordt nu al vergeleken met de Oostenrijkse incestopa Josef Fritzl.

Volgens het Openbaar Ministerie begon de man met de verkrachtingen toen de meisjes tussen de 8 en de 10 jaar oud waren. De meisjes werden bijna 30 jaar lang verkracht. Hun moeder was toen al op de vlucht geslagen voor de gewelddadige man, die naar verluidt een zeer korte lont heeft.

Miskramen

De dochters raakten 19 keer zwanger van de man, maar hadden vele miskramen en aborties als gevolg van de incestpraktijken. De oudste dochter raakte 7 keer zwanger, 2 kinderen leven momenteel nog. Haar zus werd 12 keer zwanger, waarvan vijf kinderen nog leven.

10 jaar geleden contacteerden de zussen een hulplijn, maar hingen op toen bleek dat ze geen garantie kregen dat ze hun kinderen mochten houden. In 1997 voerde de politie een onderzoek uit nadat de broer van de vrouwen uit de biecht klapte. De slachtoffers weigerden uit angst mee te werken, waardoor het onderzoek werd stopgezet. De dader dreigde er namelijk mee zijn dochters te vermoorden als ze ooit hun mond zouden opendoen over de feiten. Hij dreigde er ook mee hun kinderen af te nemen.

Whisky

Toch ondernamen de zussen pogingen om te ontsnappen aan de tirannie van hun vader. Zo probeerden ze de man, die een alcoholverslaving had, zoveel mogelijk whisky te schenken, in de hoop dat hij het niet zou overleven.

De lijdensweg van de zussen kwam ten einde toen ze zelf een relatie aangingen met hun huidige partners. Zij spoorden hen aan om de moed op te brengen en naar de politie te stappen. De man werd gearresteerd, maar ontkende aanvankelijk alle aantijgingen. DNA-tests wezen de man echter aan als de vader van de negen kinderen.

25 maal levenslang

De man kreeg 25 maal levenslang voor zijn daden. Er wordt aangenomen dat hij zeker 19 en een half jaar zal opgesloten zitten. "De man heeft geen berouw getoond en wil de psychologische schade die hij toebracht niet onder ogen zien", zei rechter Alan Goldsack. "Dit is het ergste dat ik in mijn loopbaan ben tegengekomen."

De zaak roept gelijkenissen op met die van de 73-jarige Josef Fritzl, die zijn dochter 24 jaar lang in een kelder opsloot en verkrachtte. Hij verwekte zeven kinderen bij zijn dochter.

Nu in het nieuws