"Broers Borlée gaan beter niet naar de VS"

De voormalige topatleet Roger Moens vindt de beslissing van de broertjes Borlée om naar de VS te verhuizen, een enorme flater. Dat zegt hij woensdag in 'Het Nieuwsblad'.

"Ik kan maar één goede reden bedenken om naar de VS te gaan en dat is het klimaat. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar volgens mij is het een flater. Het Amerikaanse seizoen begint vroeger en dus zullen ze tegen het WK in augustus al steendood zijn.

Er is ook geen bewijs dat Amerikaanse coaches beter zijn dat Europese. Bovendien bestaat er een grotere dopingcultuur. De verleiding zal in ieder geval groter zijn!"

800 meter

Volgens Moens, die een zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 1960, zijn Kevin en Jonathan Borléé ook beter geschikt voor de 800 meter dan alle andere disciplines. Vader Borlée zou Moens daarin volgen, maar verplicht zijn zonen niets.

De broertjes Borlée trekken na de jaarwisseling voor vijf maanden naar Florida. Ze zullen er hun studies combineren met een volgens hen uitstekende atletiekopleiding die ze daar ter beschikking hebben.

Meer sportnieuws