Wat deden drie Antwerpse schepenen in Dubai?

Wat deden drie Antwerpse schepenen in Dubai?

Wat deden drie Antwerpse schepenen in Dubai?

Print
Drie Antwerpse schepenen brachten tegelijk een bezoek aan drie luxueuze oliestaten. Gemeenteraadslid Frank Hosteaux (sp.a) die het verhaal naar buiten bracht, is ontevreden over het antwoord dat burgemeester Patrick Janssens gisteren gaf in de gemeenteraad. De reden voor de missie werd niet officieel gegeven. Dit meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De drie schepenen zijn Ludo Van Campenhout, Marc Van Peel en Robert Voorhamme. Zij ondernamen een vastgoedmissie naar de oliestaten Abu Dhabi, Dubai enRas al-Haimah op uitnodiging van de Kamer van Koophandel. Daarbij hoorde overnachtingen in 5-sterrenhotels, tijd voor sightseeing en shopping en een safari. De prijs zou 3.500 euro per persoon bedragen, maar het nut van de missie voor de stad Antwerpen is niet duidelijk.Frank Hosteaux, gemeenteraadslid voor sp.a, bracht het verhaal naar buiten. Het was echter Filip Dewinter van VB die gisteren in de gemeenteraad een mondelinge vraag stelde. Hosteaux mag volgens het reglement niet reageren op een mondelinge vraag van een ander gemeenteraadslid, hij is dan ook ontevreden met het ontwijkende antwoord dat burgemeester Patrick Janssens gaf.

Wat deden de schepenen dan?

Ludo van Campenhout (Open Vld) is schepen voor Ruimtelijke planning en Diamant. Hij zou tijdens de missie de rol hebben overnomen van partijgenoot en minister Vincent Van Quickenborne, zo meldt zijn kabinet. De schepen zou ook kennis hebben gemaakt met de nieuwste bouwtechnieken waarmee men in de nieuwe stad Dubai experimenteert.

Havenschepen Marc Van Peel (CD&V) zou gevraagd zijn door de Kamper van Koophandel om de Antwerpse delegatie te leiden. In Dubai bracht hij een bezoek aan de havenautoriteit en DP World, een belangrijke klant van de Antwerpse haven. Van Peel zou al na de tweede dag zijn afgereisd en nam niet deel aan de woestijnsafari.

Robert Voorhamme ten slotte, schepen van Onderwijs (sp.a), ging mee op de missie als voorzitter van Antwerp Headquarters, het samenwerkingsverband tussen de stad en de Kamer Van Koophandel. Hij keerde na drie van de zes dagen terug.

.

Nu in het nieuws