Stapt Bert Anciaux nu over naar de sp.a?

Stapt Bert Anciaux nu over naar de sp.a?

Stapt Bert Anciaux nu over naar de sp.a?

Print
Bert Anciaux is teleurgesteld over de beslissing van de partijraad van VlaamsProgressieven (Vl.Pro). De Vlaams minister van Cultuur en Sport wilde net nauwer gaan samenwerken met sp.a en wil zich nu beraden over zijn toekomst. Voor Caroline Gennez, voorzitster van sp.a, is Anciaux welkom bij haar partij.

"Dinsdagavond is ervoor gekozen om het kartel op te blazen, dat is duidelijk. Het is niet de sp.a die de stekker heeft uitgetrokken", vertelde Bert Anciaux woensdagmorgen aan Radio 1.

De zes fractieleden in het Vlaams parlement willen alvast wel loyaal blijven aan de sp.a. Fractieleider Bart Caron is duidelijk. "Iedereen zal de komende dagen moeten bepalen of hij deel wil uitmaken van het project van Geert Lambert of niet." Senator Geert Lambert houdt er al rekening mee dat enkele Vl.Pro.'ers de overstap naar sp.a zullen maken.

Lambert deelde al wel mee dat zijn voorstel voor een onafhankelijke koers niet per definitie inhoudt dat het kartel op springen staat. Er zal wel terug moeten onderhandeld worden met de top van sp.a om juiste afspraken te maken.

Eensgezinde progressieven

Caroline Gennez, voorzitster van sp.a, zegt geen neen tegen nieuwe leden zoals Anciaux. "In deze periode van recessie hebben de mensen nood aan een eensgezinde progressieve partij die dezelfde ideeën deelt. De VlaamsProgressieven hebben er nu ordinair voor gekozen om mensen te verdelen."

Of Anciaux een mooi postje wacht, valt volgens haar nog af te wachten. Gennez voegde er wel aan toe dat de mogelijke teloorgang van het kartel sp.a-VlaamsProgessieven geen vechtscheiding mag worden zoals dat het geval was bij CD&V en N-VA.

Bert Anciaux sluit niet uit dat hij ooit opnieuw een Vlaamse, sociale en democratische partij probeert op te richten..

Nu in het nieuws