Wegpolitie geeft pv voor te laat strooien

De wegpolitie heeft dinsdag een proces-verbaal opgesteld tegen de Administratie Wegen en Verkeer, afdeling Geel. Maandagnacht gebeurden op de E313 negen ongevallen. Volgens de politie omdat de strooiwagens van Wegen en Verkeer te laat kwamen, hoewel ijzel werd verwacht.

Het is nooit eerder gebeurd dat de wegpolitie een pv opstelt tegen een overheidsdienst. ’Schuldig verzuim’ luidt de aanklacht, waarover het parket van Turnhout zich nu buigt.

Acht keer

“Bij negen ongevallen op de E313 tussen Herentals en Grobbendonk is in de nacht van maandag op dinsdag onze tussenkomst gevraagd”, zegt een agent van de wegpolitie. “Acht keer hebben we opgeroepen om te strooien omdat de situatie gevaarlijk was. Pas om 7u ’s ochtends zagen we de eerste strooiwagen.”

Volgens Wegen en Verkeer Geel hebben de strooidiensten wél hun werk gedaan. Er zou niettemin een probleem geweest zijn met de oproepinstallatie. Het pv kan voor de bestuurders die een ongeval hadden, een duw in de rug zijn om hun schade op de overheid te verhalen.

Nu in het nieuws