Eerste Michelinster voor Clandestino

Eerste Michelinster voor Clandestino

Eerste Michelinster voor Clandestino

Print
Beveren-Waas - In de nieuwe Michelingids is Beveren een nieuw sterrenrestaurant rijker. Herbert Robrecht in Vrasenene behoudt zijn ster, maar nu heeft ook restaurant Clandestino in Haasdonk (Beveren) zijn eerste ster gekregen.

Toen dinsdagochtend een collega belde om te zeggen dat zijn restaurant Clandestino in Haasdonk met een Michelinster werd beloond, sprongen bij uitbater Wouter Van der Vieren de tranen in de ogen.

Niet rendabel

"Ik heb geen moeite om dat toe te geven. De afgelopen drie jaar ben ik dikwijls met mijn kop tegen de muur gelopen. Een halfjaar geleden wilde ik nog sluiten om een brasserie te beginnen."

"Ik heb Clandestino nu drie jaar, en dit restaurant is totaal niet rendabel. Je zou ervan versteld staan hoeveel van de sterrenrestaurants op de Michelin-lijst dat kunnen zeggen. Ik verwacht nu dat er veel mensen zullen komen, die ons van tevoren niet kenden. Mijn prijzen ga ik niet verhogen."

Goed aanpakken

De Michelin-ster komt een jaar vroeger dan verhoopt. "Ik heb twee vaste mensen in dienst en zal extra personeel moeten aanwerven. Ik wil het goed aanpakken."

Axl Peleman noemde Clandestino in een krant een van zijn favoriete eetadressen. Alex Callier van Hooverphonic komt er ook graag, net als Hubert Daemen alias Witse. "Wij Waaslanders moeten voor elkaar opkomen. Ik hou van de muziek van Hooverphonic, Alex - zelf een prima kok - houdt van mijn menu's."

In 2009 viert de Michelin-gids Frankrijk zijn honderdste uitgave. Vorig jaar werden er wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht. In 2009 zal de gids voor 23 landen verschijnen.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio