Barrichello haalt uit naar Ferrari en Schumacher

Barrichello haalt uit naar Ferrari en Schumacher

Barrichello haalt uit naar Ferrari en Schumacher

Print
Formule 1-piloot Rubens Barrichello zegt dat Ferrari hem dreigde te ontslaan toen hij tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2002 aanvankelijk weigerde om teamgenoot Michael Schumacher voor te laten.

De Grand Prix van Oostenrijk van 6 jaar geleden ging de geschiedenisboeken in. Niet zozeer omwille van het spannende verloop, want Ferrari was oppermachtig, zoals het hele jaar. Wel omwille van wat zich na de laatste bocht afspeelde; toen liftte leider Barrichello zijn voet van het gaspedaal, waardoor teamgenoot Schumacher kon winnen.

Het publiek was woedend en trakteerde de rijders na afloop op een fluitconcert. De FIA greep in en verbood teamorders.

Gas lossen!

Barrichello heeft nu openhartig gepraat over die race. Volgens hem discussieerden hij en de teamleiding 8 ronden lang over het al dan niet voorlaten van Schumacher. De discussie werd steeds heviger, totdat Barrichello te horen kreeg dat hij aan zijn contract moest denken. De boodschap was duidelijk: gas lossen of ontslagen worden.

Barrichello, die nog niet zeker is van een stoeltje voor volgend jaar, gaat mogelijk een boek uitbrengen met meer onthullingen over zijn Ferrari-periode.

Meer sportnieuws