Defour:  "Match tegen Partizan wordt de zwaarste"

Defour: Match tegen Partizan wordt de zwaarste

Defour: "Match tegen Partizan wordt de zwaarste"

Print
Donderdag neemt Standard het in de Uefa Cup op tegen het Servische Partizan Belgrado. Milan Jovanovic en Steven Defour (Standard) en Almani Moreira (Partizan en ex-Standard) lieten hun licht al schijnen over de partij.

Standard kan na zijn indrukwekkende overwinning tegen FC Sevilla donderdag een belangrijke stap zetten richting de 16e finales van het Europese toernooi. Kapitein Steven Defour is in 'Het Nieuwsblad' nog erg voorzichtig.

"De match van donderdag wordt de zwaarste in de poule. Daar zijn drie redenen voor: Partizan is de minst bekende tegenstander uit de groep, we spelen buitenshuis en de omstandigheden in Belgrado zijn niet ideaal. De fans zijn erg vijandig, we mogen niet plooien. We zullen hetzelfde niveau moeten halen als tegen Sevilla als we willen winnen."

Jovanovic

Aanvaller Milan Jovanovic is als Serviër en Standardspeler een veel gebruikt doelwit van sportjournalisten uit eigen land. "Het Laatste Nieuws " merkte op dat hij de Serviërs probeerde te misleiden.

"Ik heb hen gezegd dat we achteraan klungelen, op het middenveld geen greep op de wedstrijd krijgen en voorin totaal besluiteloos zijn. Als Partizan niet kan winnen van Standard, begrijp ik er niets van. Dat is mijn manier om Partizan onder druk te zetten. Laat ze maar in de waan.

Vijf jaar geleden had ik me druk gemaakt over deze match. Maar nu niet meer. Dit is een match als een andere." De Serviër noemt Partizan ook de beste ploeg van de Balkan.


Milan Jovanovic

Moreira

Voetballiefhebbers zullen bij Partizan Belgradro onmiddellijk één gezicht herkennen: dat van Almani Moreira Da Silva. De Portugees speelde in het verleden nog voor de Rouches.

In 'Het belang van Limburg' van donderdag zegt hij: "We zijn zeker niet kansloos. We spelen thuis en er zal heel veel sfeer zijn in het stadion. Naar verluidt heeft Standard een sterk team, ik kan onze trainer echter geen tips geven. Ik ben amper twee jaar weg op Sclessin maar speelde alleen maar samen met Onyewu, Sarr en De Camargo.

Ik draag Standard nog altijd een warm hart toe. Ik was zo tevreden dat ze eindelijk kampioen werden. Ik gun het vooral de supporters van harte, zij hebben er veel te lang op moeten wachten.

Ik heb vijf prachtige jaren gekend op Sclessin. Ergens is het jammer dat we niet in Luik spelen, ik zou zeker genoten hebben van de aparte sfeer in de Hel. Ik kon mijn ogen niet geloven bij de loting van de UEFA Cup. Dezelfde poule als Standard en Sevilla, de club van mijn vriend Ivica Dragutinovic. Wij bellen mekaar nog regelmatig op."


Almani Moreira

Meer voetbalnieuws