Nieuwe ‘Obamobil’ slurpt 25 liter op 100 km

Als Barack Obama straks in zijn presidentiële Cadillac stapt, levert hij enthousiaste bijdrage tot de opwarming van de aarde. De dienstwagen, in het jargon van de Secret Service ‘Het beest’ genoemd, weegt vijf ton en verbruikt naar schatting 25 liter per 100 km.

ikerremans

General Motors legt de laatste hand aan de nieuwe ‘First Car’ die de limo van Bush uit 2005 moet vervangen.

Truck

In de volksmond heet de slee van de president ‘Cadillac One’, hoewel hij meer op een versterkte tank dan op een auto lijkt. Op basis van stiekeme foto’s blijkt dat de auto gebouwd is op het chassis van een GMC-truck.

Ongetwijfeld is het nieuwe voertuig even goed, zo niet beter beschermd dan de Cadillac waarin president Bush nu rondkart. Dit betekent 12 millimeter dik plaatstaal, een motor van 500 pk zwaar, 20 cm dikke deuren met gelaagde ruiten van 12 cm dikte.

Bescherming

Bij een aanslag vangen deze ruiten kogels in opeenvolgende lagen van glas en plastic op. De nieuwe auto kan aanvallen met machinegeweren, handgranaten en springtuigen doorstaan.

Uiteraard heeft de First Car banden die zelfs doorzeefd gewoon blijven functioneren, en is de auto uitgerust met een benzinetank die zichzelf herstelt als hij lek geschoten is.

Rookmachine

Naar verluidt heeft de auto ook een rookmachine die hem onzichtbaar maakt en zou het voertuig op afstandsbediening kunnen werken als de chauffeur iets overkomt.

Voorts zouden de deuren automatisch weggekatapulteerd kunnen worden mocht dit nodig zijn. Overigens bouwt GM drie identieke exemplaren van Cadillac One, als reserve en om mogelijke belagers te misleiden.

Opwarming

Barack Obama, die voorop wil lopen in de strijd tegen de opwarming van de aarde, ruilde zijn Chrysler 300C Hemi, met een motor van 5,7 liter en een verbruik van meer dan 12 liter, tijdens zijn campagne in voor een Ford Escape Hybrid die amper 6,1 tot 7,1 liter verbruikt.

RH

MEER OVER Barack Obama

Nu in het nieuws