Gemeenteraad moet knoop pastorij doorhakken

Sint-Gillis-Waas - Op de tweede en definitieve zitdag van de openbare verkoop van de pastorie in Sint-Pauwels, werd dinsdag geen hoger bedrag genoemd dan de eerder geboden 525.000 euro. Nu is de gemeenteraad aan zet: die moet beslissen of het gebouw en bijhorend domein aan die prijs worden verkocht.

Het was even spannend voor Henk Beda en Lutgard Meul, dinsdagnamiddag. Het koppel uit Sint-Pauwels had begin november met 525.000 euro het hoogste bod uitgebracht voor de pastorie, en toen werd beslist om een tweede zitdag te organiseren. ”We hadden toch verwacht dat er een hoger bod zou komen”, zegt een tevreden Henk Beda dinsdag nadat de notaris zijn traditionele rondje heeft gegeven in de feestzaal van café Schuttershof.

”Maar het bleef stil, gelukkig genoeg.” Henk Beda en zijn vrouw willen de pastorie kopen om er zelf in te gaan wonen. ”Het is een heel mooi gebouw, en je hebt er meteen een flink stuk terrein bij, pal in het centrum. Dat is fantastisch.” Hij bleef dinsdag dan wel de hoogste bieder, maar dat wil nog helemaal niet zeggen dat hij het gebouw en de gronden ook bezit.

”Daar moet de gemeenteraad nu over oordelen”, legt burgemeester Remi Audenaert (CD&V) uit. ”Die is eigenaar van het gebouw. Aanvaarden we deze prijs of niet, dat wordt op de gemeenteraad van 11 december beslist. In 2004 werd een vraagprijs van 850.000 euro vastgelegd, we moeten bekijken wat we nu doen. Verkopen, of wachten op een beter bod? Het kan nog alle kanten uit.”

Dat beseft Beda heel goed. ”Ik hoop dat de gemeenteraad in eer en geweten een keuze maakt”, zegt hij. ”Meer kan ik nu niet doen.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio