31 jobs weg bij De Saedeleir

Textielproducent De Saedeleir uit Dendermonde maakte maandagavond tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend dat het 31 banen wil schrappen. De crisis in de automobielsector zorgde voor een drastische terugval van de orders in het Dendermondse bedrijf.

De groep De Saedeleir, die ook een vestiging heeft in het Franse Baisieux, produceert aan het Hoogveld in Dendermonde met de afdeling DS Fibres vezels en garens die gebruikt worden als grondstof voor interieuronderdelen voor de automobielsector.

“DS Fibres levert onrechtstreeks aan bijna alle automobielconstructeurs in Europa”, vertelt directeur Patrick De Saedeleir.“Het aantal orders is sterk teruggelopen en op korte termijn ziet DS Fibres geen verbetering in deze toestand en moet het zich dus aanpassen aan deze omstandigheden.”

In Dendermonde werken er momenteel 113 mensen en daarvan moeten er 23 arbeiders en acht bedienden afvloeien. Hoe dat zal gebeuren is momenteel nog niet duidelijk. Deze week zit de directie nog samen met de sociale partners om een regeling uit te werken. “We willen zo snel mogelijk duidelijkheid brengen, want het is voor iedereen een onaangename situatie”, aldus De Saedeleir.

Voorlopig is er van stakingsacties nog geen sprake. “We willen eerst onderhandelen met de directie en zien wat er uit de bus komt”, reageert Carl De Clercq van ACV Textura.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio