Winterkermis verwarmt Hamme

De vzw Ondernemend Hamme dompelt de Wuitensgemeente drie dagen onder in een unieke wintersfeer. Tijdens de eindejaarsactie van 19 tot 21 december vinden er tientallen evenementen plaats.

Uitschieters onder de festiviteiten zijn een winterkermis op het Tweebruggenplein, een Kerstmannenloop, de kerstmarkt, een vuurspektakel en een ballonmeeting.

“Wij bieden geen kant-en-klare evenementen aan”, zegt Luc Smet, voorzitter van de vzw Ondernemend Hamme. “Onze vzw zorgt voor een feestelijke omkadering, coördinatie en publiciteit. Het is aan de handelaars en verenigingen om daar met activiteiten op in te spelen. De gemeente geeft naast logistieke steun een financiële injectie. De vzw moet zorgen voor een evenwaardige inbreng.”

Winterkermis

Volgens schepen Tom Waterschoot (Open Vld) van Lokale Economie is het enthousiasme groot. “Veel verenigingen pikken er enthousiast op in. Zo is er een concert in de feestelijk verlichte Sint-Pieterkerk, een VVV kerststallentocht, de Kerstmannenloop tot een vuurspektakel en een ballonmeeting. Toch blijft de nieuwe winterkermis op het Tweebruggenplein de blikvanger van het project.”

Marc Claus, de verantwoordelijke voor de markt, die ook de kermissen verzorgt, wil een aantrekkelijk en gevarieerd kermisspektakel aanbieden. “Wij beperken het aantal attracties tot een tiental leuke maar unieke kermisstands. De zes Hamse kermisuitbaters krijgen voorrang bij het toekennen van de standplaatsen. Voor deze eerste editie van de winterkermis moet geen standgeld betaald worden.” Het ganse evenement is erop gericht om een feestenzone te creëren tussen de berghut op de Markt en het Tweebruggenplein.

Vrijdag 19 december ¦ 17u: kandidaten Prinsder Wuitens 2009 openen ludiek de kerstmarkt. ¦ Tot 22u: kerstshoppen op het Marktplein ¦ Van 17 tot 22u: winterkermis op Tweebruggenplein ¦ 19u: start kerstmannenloop over 3 kilometer aan de berghut ¦ 20u: kerstconcert in de Sint-Pieterskerk door de Muziekacademie (toegang gratis) ¦ Vanaf 21u: verkiezing Prins der Wuitens in zaal H@mbiance, Kaaiplein 35

Zaterdag 20 december ¦ Vanaf 8u: zaterdagmarkt met straatanimatie ¦ 16.30u: vuurspektakel aan de berghut ¦ Van 11tot 22u: winterkermis op Tweebruggenplein ¦ Vanaf 14u: 11de kerststallentocht van de VVV

Zondag 21 december ¦ Kerstshoppen in heel Hamme. Met een kasticket ontvangt iedereen een leuke attentie aan de berghut ¦ 16.30u ballonmeeting op het Marktplein ¦ Vanaf 14u: 11de kerststallentocht VVV ¦ Van 11 tot 22u: winterkermis op Tweebruggenplein

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio