Herrie op gemeenteraad over satirisch artikel

Groen! vroeg maandagavond bijna het ontslag van korpschef Patrick Trienpont naar aanleiding van de klacht tegen Den Lokersen Asgranten. In het satirisch blad werd de politie op de korrel genomen.

Björn Rzoska (Groen!) verweet de korpschef dat hij de persvrijheid in Lokeren aan banden legt. Rzoska maakte ook de vergelijking met de straathoekwerker die ontslagen was omdat hij zonder toestemming te vragen een verslag had geschreven over een jongere die voor de rechter moest verschijnen. Ook jeugdwerker Gert Rooms werd om dezelfde reden aan de deur gezet.

“Ook de zonechef heeft op eigen houtje gehandeld en zelfs juridische stappen ondernomen. Het siert u dat u achter de korpschef blijft staan maar waarom deed u dat ook niet bij de straathoekwerker?, vroeg Rzoska aan de burgemeester.

Volgens Filip Anthuenis (Open Vld) hebben die dossiers niets met elkaar te maken. Hij betreurde wel dat Lokeren weer in de belangstelling komt als een politiestaat terwijl het een rustig stadje is. Het Vlaams Belang vond de klacht van de politie meer dan terecht.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio