Cafébezoekers krijgen parkeerkorting na tien uur

“Met sommige uitbaters van parkeergarages hebben we afspraken gemaakt voor gereduceerde tarieven na 22u. Dat zal vooral de bezoekers van de Antwerpse cafés en restaurants ten goede komen”, zegt schepen van Middenstand, Robert Voorhamme (sp.a). Die stelde het horecabeleidsplan voor.

“Met enkele uitbaters van parkeergarages hebben we hierover al een akkoord. Dit initiatief moet er samen met een uitbreiding van het openbaar vervoer voor zorgen dat mensen op een aangename manier op café of restaurant kunnen gaan”, vervolgt Robert Voorhamme.

Het is maar een van de punten uit het horecabeleidsplan, dat Antwerpen zijn eerste plaats als horecastad moet doen behouden en het aanbod kwalitatief nog moet doen verbeteren. Ook zullen er steeds vaker afspraken gemaakt worden tussen de bewoners en horecauitbaters.

Meer overleg met buurt

“De bedoeling is om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken en de horecazaken toch voldoende ruimte te gunnen”, zegt Robert Voorhamme. Op Linkeroever bestaat al zo’n convenant tussen bewoners en de uitbaters van Club Cabane en op het Kiel en in de Luikstraat op het Zuid volgen binnenkort gelijkaardige initiatieven.

Verder wordt het overleg tussen de stad en de horeca verfijnd en worden in overleg initiatieven uitgewerkt. Ook komt er een starterskit voor beginnende ondernemers. Die moet ervoor zorgen dat horecazaken minder snel op de fles gaan. “Mensen beginnen vaak een café met het idee dat je daar weinig voor moet doen. Niets is minder waar”, aldus Voorhamme.

De Antwerpse horecafederatie is tevreden. “We hebben in Voorhamme eindelijk iemand met een visie gevonden die ook nog bereid is om die in beleid om te zetten”, aldus Hans Bombeke.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio