“Leukste plek van Vlaanderen”

“Leukste plek van Vlaanderen”

“Leukste plek van Vlaanderen”

Ranst - De gemeente Ranst heeft er een troef bij. Het moderne en sfeervolle rusthuis Millegem aan de Herentalsebaan is officieel ingehuldigd. Zestig bejaarden vinden er een aangename woonplaats in een groene omgeving. Alleen het openbaar vervoer kan beter.

Rusthuis Millegem is een volledig nieuw centrum met een multifunctioneel karakter. “We wilen in deze groene omgeving comfort koppelen aan professionele en aandachtsvolle dienstverlening”, zegt directrice Nancy Mertens.

Goed voorbereid

De meeste bewoners verhuisden eerder dit jaar van het oude rusthuis Huize Millegem naar het nieuwe gebouw. “De verhuizing werd goed voorbereid en al onze senioren voelen zich hier nu al goed thuis. Dit gebouw biedt overigens meer mogelijkheden. Op termijn willen we dat het een ontmoetingscentrum voor de hele buurt wordt, maar onze aandacht gaat nu in de eerste plaats uit naar de bewoners.”

Veertig medewerkers staan doorlopend klaar om de bewoners met de beste zorgen te omringen. “We besteden niet alleen aandacht aan het fysieke maar ook aan het psychische welzijn van de bejaarden.”

Op elke verdieping is er een ruime dagzaal voor de maaltijden en andere gemeenschappelijke activiteiten. Daarnaast is er op de gelijkvloerse verdieping een grote cafetaria en zijn er op de verschillende afdelingen polyvalente ruimtes. Er is een grote tuin en elke verdieping heeft ruime terrassen.

Openbaar vervoer

Rusthuis Millegem ligt in een rustige, groene omgeving, maar is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. “Dat is zeker een nadeel”, geeft Mertens toe. “Maar er wordt aan gewerkt, zowel door het gemeentebestuur als door Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt. We missen nog een bushalte aan het rusthuis. De onderhandelingen met De Lijn daarover starten binnenkort, maar het is hier sowieso nu al de gezelligste plek van Vlaanderen!”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio