Mortsels gezin van vier op straat na hevige woningbrand

Hevige vlammen hebben dinsdagochtend de dakverdieping van een woning in de Deurnestraat 12 in Mortsel vernield. Een vierkoppig gezin raakte op tijd buiten, maar kan een tijdje niet meer in het huis wonen. Het wordt opgevangen door het OCMW.

De vrouw des huizes merkte het vuur rond één uur als eerste op en wekte de rest van het gezin El Fouani. Ze raakten allen nog ongedeerd buiten.

“We lagen in bed, toen ik kleine ontploffingen hoorde”, zegt buurman Bollaert. “Van op de eerste verdieping zag ik hiernaast de vlammen door het dak slaan. Andere buren stonden al op straat.” Bollaerts huis bleef, op een paar gesprongen dakpannen na, gevrijwaard. Net als het aanpalende huis aan de andere kant.

Omdat de wind wel in de richting van nummer 14 sloeg, werden de huursters er even buiten gehaald. Maar die mochten na de bluswerken weer hun flat in. Doordat er bij het blussen van het brandende dak bijzonder veel water werd gebruikt, is de woning door de brandweer onbewoonbaar verklaard.

Het gezin El Fouani - vader, moeder, een 10-jarige dochter en een 18-jarige zoon, kreeg een woning aangeboden door het OCMW van Mortsel. De civiele bescherming spande in de loop van de dag een zeil over het gehavende dak van de verzegelde woning. Wat de precieze oorzaak van de brand was, zal uit verder onderzoek moeten blijken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio