Veiliger fietsen aan Brusselpoort

Mechelen - Geschilderde fietspaden wijken in de Brusselpoort- en de Boerenkrijgstraat voor verhoogde fietspaden. De Mechelse gemeenteraad keurde de investering van 773.940 euro dinsdagavond goed.

In de Brusselpoortstraat passeren dagelijks honderden fietsers, vooral schoolgaande jeugd uit Mechelen-stad zelf, Hombeek en Zemst. “Tegelijk met de aanleg van verhoogde fietspaden van 1,75 meter breed vernieuwen wij de voetpaden en het asfalt”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Op voorstel van buurtbewoners zullen de autobussen van De Lijn in de toekomst halt houden op het rijvak. “Zo is er meer plaats voor reizigers. In de straat is dat geen overbodige luxe”, stelt Geypen. De werkzaamheden vinden plaats in het voorjaar van 2009.

Vergelijkbare plannen zijn er in de Boerenkrijgstraat. Tussen de Grote Nieuwedijkstraat en de Zonnestraat legt de stad voor 494.602 euro verhoogde fietspaden aan. “Na overleg met de buurt komen er in de straat ook drie snelheidsremmers en vervangen wij het asfalt”, besluit Greet Geypen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio