Snack opwarmen kan nu in supermarkt zelf

Na een week proefdraaien opent vandaag officieel de nieuwe buurtwinkel van Smatch in hartje Mechelen zijn deuren. Snacks die je er koopt, mag je ter plaatse opwarmen en opeten. “Dit is nieuw voor België”, zegt Yasmine Bella van Smatch.

De nieuwe supermarkt zorgt in de Borzestraat duidelijk voor leven in de brouwerij. “Na drie jaar leegstand mogen wij niet klagen. Klanten hebben hun weg teruggevonden. Ze zeggen ons dat ze blij zijn dat hier opnieuw een winkel is. De opening is een schot in de roos”, vertelt zonedirecteur Yasmine Bella.

Een concurrent voor de Match in Lamot is de vestiging van Smatch tussen Bruul en IJzerenleen niet. “Veertig procent van de klanten is destijds meegegaan. Maar vooral oudere klanten hebben ons laten weten dat ze de supermarkt over het water te ver vinden”, legt Bella uit.

Quick & easyruimte

Om goed voorbereid te zijn, draaide de buurtwinkel een weekje proef. “Wij werken hier met een twintigtal mensen. Voor de meesten is dit werk nieuw”, zegt gerant Jan Lyen uit Bevel (Nijlen). Ook voor hem is de job een uitdaging. “Vroeger heb ik onder andere als kok, beenhouwer en gerant in een meubelzaak gewerkt.”

Op zondag 30 november mag Lyen zijn klanten verwennen met een gratis ontbijt (8.30-10.30u) en een gratis aperitief (11-12u). Apart is de quick & easyruimte. “De inrichting daarvan was eigenlijk een ingeving van het moment. Wij merkten dat enorm veel studenten hun broodje op straat opeten. Als ze hier een drankje kopen, mogen ze gebruikmaken van onze hoge tafels. Klanten die een snack kopen, kunnen hem opwarmen in een van onze twee microgolfovens. Je kan ook een koffie drinken”, legt Yasmine Bella uit.

Automatenshop

Het grote aantal passanten inspireerde Smatch ook tot de opening van een automatenshop. “Veel mensen gebruiken onze supermarkt als korte doorsteek van de Borze- naar de Blauwhondstraat. Vooral gebruikers van de Centerparking. Met onze shop, die 24u op 24 open is, spelen wij daar op in. Je kan er terecht voor brood, dranken, koekjes, chips en suikerwaren”, zegt Bella nog.

Meer info:

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio