Buurt wil vrachtwagens weg

De bewoners van de Kempenlaan in Turnhout zijn het flink beu dat nogal wat vrachtwagens in de weekends en op feestdagen voor hun deur parkeren. Die zorgen voor heel wat hinder en stukgereden bermen. De hele buurt ondertekende een dringende vraag aan de stad om die toestand te verbieden.

Het probleem van vrachtwagens die ’s nachts, in de weekends of op feestdagen langs de invalswegen of de Turnhoutse ring parkeren, speelt al enkele jaren. “We hebben de indruk dat het alleen maar erger wordt”, mort bewoner Hugo Siegers van de Kempenlaan, een deel van de ring. “Vooral op feestdagen lijkt het of we op een industriepark wonen in plaats van villawoongebied.”

Ruim dertig bewoners van de Kempenlaan ondertekenden een aanvraag aan de stad om dringende maatregelen te nemen. “Ik weet dat de ring de bevoegdheid is van het Vlaamse Gewest, maar dat onderneemt niks tegen het probleem. Het parkeren van vrachtwagens zou hier verboden moeten worden. Kunnen niet ergens anders speciale parkings worden aangelegd?”

Lekke banden

Volgens de buurt is er niet enkel het probleem van geluidsoverlast wanneer de trucks in alle vroegte warm draaien. “Ze rijden ook de berm en het fietspad kapot. We hebben al mensen aan de deur gehad die om een fietspomp vroegen omdat ze hun band in de putten stuk hadden gereden. Ook is het erg gevaarlijk om tussen die geparkeerde vrachtwagens van je oprit de ring op te rijden.”

De stad Turnhout en het Vlaamse Gewest voerden eerder al gesprekken over mogelijke vrachtwagenparkings, maar dat dossier kwam stil te liggen. De nieuwe mobiliteitsambtenaar van de stad moet dat nu weer op gang trekken. Vast staat ook dat er bij de uitbreiding van de industriezone Veedijk een speciale parkeerplaats voor trucks komt.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio