Zoon takelt moeder en stiefvader toe

Bart P. (33) uit Herenthout stond terecht voor zware slagen en verwondingen aan zijn moeder, stiefvader en zijn ex-vriendin. ”De feiten zijn walgelijk”, gaf zijn advocaat toe.

Nadat Bart P. zijn moeder en stiefvader opnieuw een pak slaag gaf, belandde hij op 8 juni in de cel. De man riskeert een zware straf onder strenge voorwaarden. De ouders stelden zich burgerlijke partij voor een euro als symbolische vergoeding. Ze willen hun zoon nog een kans geven als hij de kans krijgt om zich te laten begeleiden.

De advocate van zijn ex-vriendin was minder vergevingsgezind voor Bart P. “Zijn ex heeft een heilige schrik dat haar iets zou overkomen als hij vrijkomt”, pleitte meester Karolien Van De Moer. “In november 2007 heeft hij haar opgesloten in een Antwerps hotel. Daar is ze geslagen en verkracht. Een jaar daarvoor stond ze vol blauwe plekken en liep ze een gebroken arm op. Hij reed met haar van het ene ziekenhuis naar het andere om de politie te ontwijken.”

Volgens het Openbaar Ministerie kampt de man met een uitgebreid strafregister met alcohol-en drugsproblemen. “De feiten zijn walgelijk, maar in de gevangenis is hij tot inzicht gekomen. Hij wil zich langdurig laten opvangen”, zei meester Wim Roefs. Vonnis op 16 december.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio