Kringwinkel gaat zich toespitsen op dakisolatie

Mol - Kringwinkel Zuiderkempen heeft dinsdag de duizendste energiescan uitgevoerd in Mol. De energiescanners bekijken bij mensen thuis hoe ze hun energieverbruik kunnen verlagen. In 2009 gaat de Kringwinkel zich toespitsen op dakisolatie.

De energiesnoeiers in de Zuiderkempen voeren dagelijks scans uit. Zij verkennen de woning en gaan onder andere na op welke plaatsen energie kan bespaard worden, waar het tocht en of het huis voldoende geïsoleerd is.

Tips

Voor 2009 staat een nieuw project op til. “We zullen ons toespitsen op dakisolatie”, vertelt Rik Oplichtenbergh, van de Kringwinkel. “Nog te veel warmte gaat via het dak verloren. Isoleren moet zelfs gratis kunnen voor mensen met een laag inkomen. We hopen het succes van de energiesnoeiers te evenaren.”

Tijdens een energiescan krijgen de bewoners na de controle van het huis energiebesparende tips mee. “We bieden spaarlampen of een spaardouchekop aan na de scan”, legt Bert Manderveld van Kringwinkel Zuiderkempen uit. “Of we plaatsen radiatorfolie of buisisolatie. Zo kunnen de bewoners meteen vanaf dag een beginnen te snoeien in hun energiefactuur.”

OCMW

In Mol werken de energiescanners nauw samen met het OCMW. Het geeft in samenspraak met kansarmen adressen door. De kleine gedragsaanpassingen betekenen veel in hun beperkte budget.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio