Volt bespreekt Kempens voorstel tegen fietsdiefstallen

Turnhout - Oud-fietsenhandelaar Ronny Goovaerts uit Turnhout neemt vanavond in het één-programma Volt deel aan een debat over fietsdiefstallen. Samen met een Nederlands politiecommissaris, licht hij de preventiemogelijkheden toe.

Ronny Goovaerts baatte tot voor enkele jaren een fietsenhandel uit in Oosthoven (Oud-Turnhout) uit. In die periode ontwikkelde hij een systeem om diefstal en heling van fietsen tegen te gaan. Dat bestaat uit een klever voor op de tweewieler en een fietspas met een boel gegevens voor de eigenaar. Die gegevens worden ook in een centrale databank gestopt.

“Omdat ik zelf geen winkel meer uitbaat, zit ik er niet meer zo diep in. Maar ik herken nog altijd vrijwel meteen een gestolen fiets”, zegt Goovaerts. “Omdat in de Kempen vaak in Nederland gestolen fietsen opduiken, werkte ik intensief samen met de Nederlandse politie. Die neemt woensdag (vandaag, red.) ook deel aan het debat in Volt deel. Fietsdiefstal belangt iedereen aan.”

De televisieploeg maakte maandag onder meer opnames bij de fietsenstallingen in het Turnhoutse station. De politiezone Turnhout krijgt jaarlijks zo’n 1.150 aangiftes van fietsdiefstallen, waarvan ruim de helft uit de stad Turnhout. Het aantal niet-aangegeven diefstallen ligt vermoedelijk nog veel hoger.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio